Belevenissen

PoesiealbumAlice2

5 december 1978, Sinterklaasfeest! Ik was 5 jaar oud en ik kreeg mijn eerste Poesiealbum.

Oh wat was ik er blij mee, mijn ouders moesten er natuurlijk het eerst in schrijven en daarna ging het heel de familie en de schoolklas rond. Elke keer was ik benieuwd naar de mooie plaatjes die erbij geplakt werden. De plaatjes waren voor mij belangrijker dan het versje zelf. De mooiste plaatjes vond ik die waarop de glittertjes zaten. Nog steeds ben ik verzot op de prachtige poesiealbumplaatjes en ik struin heel wat rommelmarkten af om ze te vinden.

 

InsenOutsTasjeInsenOutsTasje

11-4-19 | In Breda vind je INSandOUTS, een heel mooi gedecoreerde frisse winkel met orginele merkkleding. Tijdens het zoeken naar een leuk jurkje kwam ik erachter dat het een tweedehands winkeltje is. Als liefhebber van vintage en retro vermeed ik tot nu toe de tweedehands kledingwinkels omdat ze er vaak niet aantrekkelijk uit zien en er een typisch geurtje hangt. Shoppen in Breda is erg leuk en vergeet dan vooral de Ginnekenweg niet met al haar bijzondere winkeltjes en restaurantjes.

10-4-19 | Schoonmaaktip: Vaak zijn de koffie en theepotten van vroeger erg vies van binnen, maar dat is heel simpel schoon te maken. Vul de putten met warm water, doe er een vaatwasmachinetabletje in (eigen merk Jumbo) en laat het een nachtje weken. Volgende dag even met een borsteltje erdoor en ze zijn als nieuw.

EphemeraBlog

 

9-4-19 | Afgelopen week heel veel nostalgische spullen bij de kringloopwinkel gevonden die binnenkort te koop aangeboden worden. Al neuzend zie ik een stellage met dozen staan, waarop een papier hangt met de tekst: “oud papier mag weg”. In een van die dozen zie ik door een kiertje dat er een vaal brocante zeepverpakking tussen de boeken ligt. Als ik vraag of ik de doos met vintage boeken open mag maken is dat geen probleem als ik de boel maar weer netjes terugzet.

Na een heel gedoe van sjouwen en tillen en het er in mijn rug van krijg heb ik de doos die ik wil hebben te pakken. Met een gelukzalig gevoel verlaat ik de winkel met mijn gratis doos oud papier en de gekochte pareltjes.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com